matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matematyka dyskretna
Bart23:
Wiedząc jaka jest wartość 14. i 15. wyrazu ciagu Fibonacciego, oblicz f(29). Nie korzystać z rekurencji !
11 kwi 19:29
jc:
Wikipedia: F
2n−1
= F
n
2
− F
n−1
2
n=15 F
29
= F
15
2
− F
14
2
11 kwi 20:12