Oblicz POMOC :)
Polako: Mógłby mi ktoś to obliczyć , ponieważ nie umiem tego zrobić
| | 4√2 | | 7 | |
b) |
| * 278= (tu jest 2 do potęgi |
| ) |
| | √2 | | 8 | |
11 kwi 19:13
5-latek : =4*27/8 = 22*27/8 = 2 do potęgi no wlasnie co robimy z wykładnikami poteg jak mamy
jednakowe podstawy ?
4=22
11 kwi 19:20
Polako: Myślałem żeby zrobić tak 4* 8√27 ?4*8√128 = 4*16=64 ?
11 kwi 19:28
5-latek : Jakim cudem
8√128=16 (czy 16
8=128?
Chociaz jak to mowia cuda się zdarzają
| | 7 | |
22*27/8=2({2+ |
| })= dalej Ty |
| | 8 | |
11 kwi 20:21
11 kwi 20:32
Jerzy:
Tak
13 kwi 14:03