trygonometria
max kelwin: Witam, proszę o pomoc

Wyznacz zbiór wartosci funkcji f(x) =
|sinx|sinx
11 kwi 18:33
Jerzy:
{−1,1}
11 kwi 18:51
max kelwin: dzięki a mogłbys mi wytlumaczyc?
11 kwi 21:58
Jack: dla sinx < 1
dla sinx > 1
f(x) = 1
zw = {−1,1}
11 kwi 22:00
kochanus_niepospolitus:
jeżeli sinx>0
| | sinx | | 1 | |
to f(x) = |
| = |
| = 1 |
| | sinx | | 1 | |
jeżeli sinx < 0
| | −sinx | | −1 | |
to f(x) = |
| = |
| = −1 |
| | sinx | | 1 | |
sinx ≠ 0 <−−− założenie wstępne
11 kwi 22:01
max kelwin: oki rozumiem

dzięki
11 kwi 22:13
Mila:
Jack, źle napisałeś.
x≠kπ
1) sinx>0
|sinx|=sinx
2)
sinx<0
|sinx|=−sinx
Zw
f={−1,1}
11 kwi 23:17