Logarytm
Name: Cześć, mam mały problem.
Przykład logarytmu, który próbuję rozwiązać.
log6 162 − 3log6 3=
log6 162=27
Co mam zrobić z tym wyrażeniem po minusie ?
Próbowałem to policzyć tak:
log6 3*3 = log6 27
27/6 nie podzielę, więc może coś źle robię ?
11 kwi 18:13
11 kwi 18:14
Name: | | 162 | |
Czyli log6 |
| =log6 6 =6 |
| | 33 | |
No dobrze, a jakby było z tym przykładem:
log
4 2 − log
4 32 −6log
4 1
11 kwi 18:21
Name: pomyłka, tam powinno być 1.
11 kwi 18:22
11 kwi 18:30
Name: Dziękuję bardzo!
11 kwi 18:33