Wykaz
Oopp: | | x4+3y2 | |
Wykaż, że jeśli x≠0 i a−b=x , a2−b2=y i a3−b3 =z , to z = |
| . |
| | 4x | |
11 kwi 17:42
ZKS:
Jakiś pomysł jest?
11 kwi 18:12
Kacper:
11 kwi 18:20
Oopp: Rozpisywalam to na różne sposoby zawsze wychodziło mi później ab, którego nie mogłam wyznaczyć
..
12 kwi 07:09
ZKS:
To napisz, co tam rozpisywałaś.
12 kwi 07:57
Oopp: a−b=x
(a−b)(a+b)=y
X (a+b)=y
(a−b)(a
2 +ab+b
2)=z
(a−b)[(a+b)
2 −ab]=z
..
12 kwi 19:42
Oopp: | | y2 | |
x [ |
| − ab ]=z .... nie mam ab ... |
| | x2 | |
12 kwi 19:44
ZKS:
a − b = x
(a − b)
2 = x
2
12 kwi 20:13
Oopp: Totalnie tego nie widziałam .. dziękuję Ci baardzo !
12 kwi 20:19