Oblicz
Anka02: | | |log5√x| | |
Ile elementów ma zbiór wartości funkcji g(x) = |
| + log3x * |
| | log5x2 | |
log
x13? Odpowiedż to 2, ale mógłby ktoś uzasadnić?
11 kwi 16:48
Anka03: Również potrzebuję pomocy!
11 kwi 17:06
Anka02:
11 kwi 17:29
===:
Przepisać zadanie to też duża sztuka

Na 100% tam jest log
x3 a nie log
x13
11 kwi 17:30
===:
... i co

Już obie
Anki nie potrzebują pomocy?
11 kwi 17:43
Eta:
11 kwi 17:44
Anka03: no jest logx13
11 kwi 17:55
===:
... jak jest ... to niech sobie będzie ... tyle, że log
313 to nie 1
11 kwi 17:58
Anka02: Nie rozumiem
11 kwi 18:00
===:
założenie x>0 i x≠1
1
o x∊(0, 1)
| | log5√x | | 1 | | logx13 | | 1 | |
− |
| +log3x*logx13=− |
| logx√x+ |
| =− |
| +log313 |
| | log5x2 | | 2 | | logx3 | | 4 | |
2
o x∊(1,
∞)
11 kwi 18:43