Liczba -3 jest jednym z miejsc zerowych funkcji g(x)=x^2 4x c.
Pawcio: prosze o pomoc w zadanku

Liczba −3 jest jednym z miejsc zerowych funkcji g(x)=x
2+4x+c. oblicz wartosc funkcji g dla
argumentu −1.
2 sty 18:02
jo: Ponieważ −3 jest miejscem zerowym to: g(−3) = 0 ⇒ (−3)2+4*3+c = 0 rozwiązując
znajdziesz c i podstawić to równania ogólnego.
Wartość funkcji g dla argumentu −1 to: g(−1) = ... oblicz.
2 sty 18:11
jo: Eh... w drugim równaniu za x podstawiasz −3 (nie wpisałam minusa).
2 sty 18:13
Pawcio: aha dzieki
2 sty 18:13