Wykaż równość
Cleo: Mógłby mi to ktoś rozwiązać i wytłumaczyć ,bo nie wiem jak to zrobić
| | 1 | | 1 | |
Log |
| z 9 + log 4 z 9 = log2 z |
| |
| | 3 | | 3 | |
11 kwi 16:03
Eta:
Taka równość nie zachodzi
Sprawdź czy dobrze przepisałaś lewą stronę?
11 kwi 16:24
Cleo: Mi podobnie wyszło ,tak wszystko jest tak jak powinno być zapisane ,czyli z tego co rozumiem
zachodzi sprzeczność , możesz mi wysłać obliczenia tego ?
11 kwi 17:04
Eta:
log1/39= −2 , log49= log23
L= −2+log23 , P= log23−1= −log23 , L≠P
Myślę,że taka powinna być ta równość
log1/29+log49=log2(1/3)
wtedy:
L= −2log23+log23= −log23 = log23−1= log2(1/3)= P
11 kwi 17:18
Cleo: Dzięki my wyszło −2+2log2 3=−log2 3
log2 3 +log2 3 =2
2log23 =2 /2
log23=1
21=3 sprzeczność ,ale chyba rzeczywiście tu jest błąd ,bo to nauczycielka własnoręcznie pisała
i dawała zadania na kartkach xD
11 kwi 17:25