funkcja wykladnicza wykres
szarlotka: | | (2x − 4)2 | |
narysuj wykres funkcji f(x) = |
| |
| | |2x −4| | |
prosze o jakas wskazowke
11 kwi 13:47
Jerzy:
Dla 2x > 4 f(x) = 2x − 4
Dla 2x < 4 f(x) = −2x + 4
11 kwi 13:52
szarlotka: jak x > 2 to f(x) = 2x − 4 ale jak mniejszy? jak to rozpisac?
11 kwi 13:52
olekturbo: Z definicji wartosci bezw
11 kwi 13:53
szarlotka: dol rozumiem ale nie widze jak to sie z gora skraca
11 kwi 13:56
szarlotka: a juz kumam glupia ja
11 kwi 13:56
11 kwi 13:58
ZKS:
Można troszkę łatwiej.
2
x − 4 ≠ 0
| | (2x − 4)2 | | |2x − 4|2 | |
f(x) = |
| = |
| = |2x − 4| |
| | |2x − 4| | | |2x − 4| | |
11 kwi 14:08