Jeśli ciąg (a_n) dany jest wzorem ogólnym...
BOR: Jeśli ciąg (an) dany jet wzorem ogólnym an=(−1)n *n, to a5−4a10 jest równe:
Proszę o wytłumaczenie.
11 kwi 12:30
Jerzy:
Policz a4 i a10
11 kwi 12:41
Jerzy:
a5 oczywiście
11 kwi 12:41
Janek191:
Np. a5 = (−1)5 *5 = − 1*5 = − 5
11 kwi 13:21
5-latek : Napisano
Prosze o wytłumaczenie
Po co tlumaczyc ? Nie wykonujesz polecen pomagających .
Czyli masz ich w glebokim powazaniu
Jeśli się nie wie to należy to wyrznie napisac Nie wiem wtedy jet sygnal do pomocy .
jeśli natomiast się nie odzywasz to jaki jest interes pomagać ?
11 kwi 14:28
BOR: Wykonałem polecenia i wszystko zrobiłem jak należy. Dzięki Jerzy i Janek.
13 kwi 13:57