Funkcje
mike: Funkcja określona jest wzorem f(x)=x2+2, −x+1.
a) oblicz f(−3) dla x <= 2 i dla x > 2
b) wyznacz miejsc zerowe tej funkcji
10 kwi 21:37
Jolanta: podaj jeszcze raz
f(x)=x2+2 a co z tym −x+1 czy tam jest nawias klamrowy
f(−3) to znaczy że x=−3 podstawiasz f(−3)=(−3)2+2=11
10 kwi 22:00
Janek191: '
Powinno być
f(x) = x2 + 2 dla x ≤ 2
f(x) = − x + 1 dla x > 2
a) f(−3) = (−3)2 + 2 = 11
b) f(x) = 0 ⇔ − x + 1 = 0 ⇔ x = 1 ∉ ( 2, +∞)
Brak miejsc zerowych.
10 kwi 22:02
mike: Dzięki
10 kwi 22:18
Jolanta:

Rysowanie nie bardzo mi idzie
10 kwi 22:20