Dana jest funkcja f(x)=2x+2.
Diana: Dana jest funkcja f(x)=2x+2. Naszkicuj wykresy funkcji g(x)= −f(x) i h(x)=f(x−4). Oblicz pole
obszaru ograniczonego osią OX i wykresami funkcji g i h.
10 kwi 21:21
Diana: Nikt nie potrafi?
10 kwi 22:12
5-latek :

f(x)=2x+2 czarna
g(x)= −f(x) odbicie wzledem osi OX czerwona
f(x)= f(x−4)= 2(x−4)+2 = 2x−8+2= 2x−6 zielona
Masz obliczyć pole tego pomarańczowego trojkata . Licz
10 kwi 22:20
MAteusz: Jesteś kochany ?
10 kwi 23:34
Vdgv:
4 kwi 07:37
sraka: ≈
15 maj 16:07