matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
PewNiak:
Dane są wyrażenia W(x)=−8x+4 , P(x)=x
2
+2x−1 oraz Q(x)=5x
3
−x+4. Wyrażenie 1/4W(x)(P(x)−Q(x)) można zapisać w postaci : B:10x
4
−7x
3
−5x
2
+13x−5 Odpowiedz B jest prawidłowa potrzebuje obliczen.
10 kwi 20:57
PewNiak:
.
10 kwi 21:42
5-latek :
https://matematykaszkolna.pl/strona/1434.html
10 kwi 21:52