matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąt alfa
Polak:
Jeśli kat alfa jest ostry i sin alfa =0,8 , to : a. alfa=30 stopni b.alfa<60 stopni c.alfa=60 stopni d.alfa>60 stopni
10 kwi 20:55
Smule:
sin 45 stopni ~ 0,7 sin 60 stopni ~ 0,87 czyli B
10 kwi 21:01