Funkcja kwadratowa
Ewelina: Do wykresu funkcji f(x) = −2(x − 4)(x + 8) należy punkt
A. A = (−2; −36)
B. B = (−2; −24)
C. C = (−2; 24)
D. D = (−2; 72) − poprawna odpowiedź
Pod x i y podstawiałam kolejno podane dane, ale za każdym razem wychodziła mi nierówność.
Proszę o pomoc z tego typu równaniami
10 kwi 20:10
5-latek : np. A)
−36=−2(−2−4)(−2+8)
−36= −2*(−6)*6
36=72 ale to nie jest prawda
Np. D)
72=−2(−2−4)(−2+8)
72= (−2)*(−6)*6
72=72 prawda?
10 kwi 20:15
Janek191:
f(−2) = − 2*( − 2 − 4)*( − 2 + 8) = −2*( −6)*6 = 72
Odp.D
10 kwi 20:17
5-latek : Witam
10 kwi 20:18
Ewelina: Zrobiłam błąd obliczeniowy, zamiast 6 z drugiego nawiasu wyszło mi 4... aż mi głupio
Dzięki za oświecenie
10 kwi 20:20
5-latek : Tym się tak za bardzo nie przejmuj .
Wazne ze wiesz jak zrobić . Musisz po prostu bardziej uwazac jeśli będziesz pisać mature
10 kwi 20:23