rozwiaż wielomian na czynności
mariusz: x3+2x2+4x+8
3x4−6x2−x3+2x
2 sty 17:05
ak1: 1. = x(x2+4)+2(x2+4) = (x2+4)(x+2)
2. = x3(3x−1)−2x(3x−1) = (x3−2x)(3x−1)
2 sty 17:19
Jola: dzięki ak1
ale czy to zadanie jest już rozwiązane czy jeszcze trzeba rozwiązać dalej, domyślam się ze
jest łatwe ale przez cały miesiąc ubiegły nie było mnie w szkole, a chcę zrobić wrażenie na
nauczycielce, i czy mogła bym prosić o całkowite rozwiązanie
2 sty 17:25
ak1: W 1. to już wszystko
w 2. można by się jeszcze pobawic
=x(x2−2)(3x−1) = x(x−√2)(x+√2)(3x−1)
2 sty 17:33