matematykaszkolna.pl
all juuuli: Dla jakich wartości liczb a i b wyrażenia: U(x)=(a2−1)x3 + (b−a)x2 + a(a−1)x +4 W(x)= 4x2 +4 są równe?
10 kwi 19:09
kochanus_niepospolitus: czyli kiedy: (a2−1) = 0 (b−a) = 4 a(a−1) = 0 4 = 4 rozwiązujesz
10 kwi 19:10
juuuli: Skąd mam wiedzieć, że te nawiasy musza się akurat tyle równać? emotka
10 kwi 19:26
kochanus_niepospolitus: porównujesz współczynniki przy tych samych potęgach niewiadomej x czyli: współczynniki dla x3: (a2−1) = 0 dla x2: (b−a) = 4 dla x1 (czyli dla x): a(a−1) = 0 dla x0 (czyli wyrazy wolne −−− 'bez x') 4 = 4
10 kwi 19:27
5-latek : Masz to wiedzieć z książki albo to powiedział nauczyciel a Ty wtedy byles zajęty graniem na telefonoe . To teraz w takim razie teraz zobacz do teorii i przeczytaj kiedy dwa wielomiany sa rowne
10 kwi 19:29
juuuli: Wydaje mi się, że ta strona jest po to, aby pomagać innym w tym, czego nie rozumieją. Mam prawo do tego, żeby z czymś sobie nie radzić, nikt nie jest wszechwiedzący... Ale czego mogłam się spodziewać, nick pasuje do poziomu wypowiedzi emotka
10 kwi 19:45
5-latek : Ale ja nie jestem 5latek tylko 5− latek a to prawie ale roznica . jeden Bóg wszechmogący wie wszystko (jeśli w niego wierzysz . On jeden tylko wiedział ze zostane sam , Bez teorii daleko nie zajedziesz ,wiec jeśli czegos nie rozumiesz to forum owszem jest od pomagania ale od pomocy jest tez nauczyciel w szkole .
10 kwi 19:54
juuuli: Gdyby szkoła uczyła nas wszystkiego ludzie nie musieliby chodzić na korepetycje, korzystać z internetu i pomagać sobie nawzajem.. Jeśli Twoim celem jest krytykowanie i ocenianie innych, to to 'miejsce' raczej nie jest odpowiednie..
10 kwi 20:04
5-latek : Czesciej zaglądaj do książki i łap emotka (zdrowe nierobaczywe) emotka
10 kwi 20:10