all
juuuli: Dla jakich wartości liczb a i b wyrażenia:
U(x)=(a2−1)x3 + (b−a)x2 + a(a−1)x +4
W(x)= 4x2 +4
są równe?
10 kwi 19:09
kochanus_niepospolitus:
czyli kiedy:
(a2−1) = 0
(b−a) = 4
a(a−1) = 0
4 = 4
rozwiązujesz
10 kwi 19:10
juuuli: Skąd mam wiedzieć, że te nawiasy musza się akurat tyle równać?
10 kwi 19:26
kochanus_niepospolitus:
porównujesz współczynniki przy tych samych potęgach niewiadomej x
czyli:
współczynniki dla x3:
(a2−1) = 0
dla x2:
(b−a) = 4
dla x1 (czyli dla x):
a(a−1) = 0
dla x0 (czyli wyrazy wolne −−− 'bez x')
4 = 4
10 kwi 19:27
5-latek : Masz to wiedzieć z książki albo to powiedział nauczyciel a Ty wtedy byles zajęty graniem na
telefonoe .
To teraz w takim razie teraz zobacz do teorii i przeczytaj kiedy dwa wielomiany sa rowne
10 kwi 19:29
juuuli: Wydaje mi się, że ta strona jest po to, aby pomagać innym w tym, czego nie rozumieją. Mam prawo
do tego, żeby z czymś sobie nie radzić, nikt nie jest wszechwiedzący... Ale czego mogłam się
spodziewać, nick pasuje do poziomu wypowiedzi
10 kwi 19:45
5-latek : Ale ja nie jestem 5latek tylko 5− latek a to prawie ale roznica .
jeden Bóg wszechmogący wie wszystko (jeśli w niego wierzysz .
On jeden tylko wiedział ze zostane sam ,
Bez teorii daleko nie zajedziesz ,wiec jeśli czegos nie rozumiesz to forum owszem jest od
pomagania ale od pomocy jest tez nauczyciel w szkole .
10 kwi 19:54
juuuli: Gdyby szkoła uczyła nas wszystkiego ludzie nie musieliby chodzić na korepetycje, korzystać z
internetu i pomagać sobie nawzajem.. Jeśli Twoim celem jest krytykowanie i ocenianie innych,
to to 'miejsce' raczej nie jest odpowiednie..
10 kwi 20:04
5-latek : Czesciej zaglądaj do książki i łap

(zdrowe nierobaczywe)
10 kwi 20:10