oblicz wartosc
karol: tg(3pi/4)*sin(7pi/6)−ctg(5pi/4)*cos(4pi/3)
10 kwi 17:46
Janek191:
tg 135o* sin 210o − ctg 225o *cos 240o =
= tg (90o + 45o)*sin( 180o + 30o) − ctg (180o + 45o)*cos (180o + 60o) =
=
10 kwi 17:59
kochanus_niepospolitus:
wskazówka:
10 kwi 18:00
karol: Spoko Janek191 potem ctg 45*cos30+tg45*sin60
10 kwi 18:04
Janek191:
Źle − popatrz na wzory redukcyjne
10 kwi 18:07
karol: to już zgłupiałem
10 kwi 18:10
Janek191:
Masz po lewej stronie − kolor niebieski : trygonometrię.
10 kwi 18:13