matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownania
:
Rozwiąż równanie t
5
(2−3t
2
)(3t−2t
2
+5)=0
10 kwi 17:22
Janek191:
t
5
= 0 lub 2 − 3 t
2
= 0 lub − 2 t
2
+ 3 t + 5 = 0 Dokończ
10 kwi 17:24
:
Czy to wyjdzie t=0 lub t=
√
2
3
lub t=2,5 lub t=−1?
10 kwi 17:31
Janek191:
2
Jeszcze t = −
√
3
10 kwi 17:35