matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Majszi:
a) x−2
√
x−3
= 3 b) x−3
√
x−1
=1 c)
√
x+1
+26=2x
10 kwi 16:06
andy:
a)
√
x−3
=X X
2
−2X=0 b)
√
x−1
=Y Y
2
−3Y=0 c)
√
x+1
=Z −2Z
2
+Z+28=0
10 kwi 22:06