matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
Marek:
Pole powierzchni bocznej ostroslupa prawidlowego czworokatnego wynosi 12
√
5
, a jego wysokosc jest rowna 2.Oblicz objetosc tego ostroslupa
10 kwi 15:33
Marek:
1
Pb=
*4*a*h
2
Pb=2ah=12
√
5
ah=6
√
5
6
√
5
a=
h
10 kwi 15:37