matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiory
Rafał:
Mam problem z wyznaczeniem zbiorów. Nalezy wyznaczyc ∩
t
∊
T
A
t
i ∪
t
∊
T
A
T
jesli A
t
=<2−
1
2−t
,2−
1
2−t
> Rozwazyc przypadki T=N oraz T=R
+
10 kwi 15:31