równiania
madzik: Rozwiąż równanie:
{ 3x2+3y2−51x=0
{ 6xy−24=0
10 kwi 12:34
5-latek : {x
2+y
2−17=0 (przypomina to równanie coś ?
{x*y−6=0
{x
2+y
2−17=0
| | 6 | |
{y= |
| −−− jak funkcje to Ci przypomina ? |
| | x | |
Rozwiaz to najpierw sobie graficznie a w celu obliczenia dokładnych wynikow algebraicznie
10 kwi 12:39
5-latek : 1 równanie podzieliłem przez 3 a drugie przez 6
10 kwi 12:40
madzik: Ale to nie może być równanie okręgu, bo tam jest 51x
10 kwi 13:03
Jerzy:
x
2 + y
2 − 17x = 0
podstaw y , do pierwszego
10 kwi 13:09