Pomocy
psycho: 12 kul białych i 4 czarne pomocy
PRAWDOPODOBIENSTWO psycho: PRAWDOPODOBIENSTWO ustawiamy w szereg 12 kul białych i 4 czarne.
Zakładamy, że wszystkie rozróżnialne ustawienia są jednakowo prawdopodobne. Oblicz
prawdopodobieństwo zdarzenia że żadne 2 czarne kule nie stoją obok siebie.
10 kwi 10:10
Jerzy:
A' − dwie czarne leżą koło siebie;
IΩI = 16!
| | | |
P(A) = 1 − P(A') = 1 − |
| |
| | 16! | |
10 kwi 11:24
5-latek : Co po się meczyc
Zostaw sobie 2 kule czarne i jedna biala reszte wyrzuc
Postaw biala kule miedzy czarnymi już masz pewność ze dwie czarne nie stoja obok siebie
10 kwi 12:08