matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ulamki
Gość :
(3
2
4
+3
2
3
)
=?
(3
2
2
+3
2
1
)
9 kwi 22:22
andy:
9
9 kwi 22:26
Gość :
Jak to obliczyć?
9 kwi 22:27
andy:
3
23
(3+1)
9 kwi 22:30
Jack:
3
24
= 3
23
* 3 3
23
* 3+ 3
23
(wyciagam przed nawias) = 3
23
(3 + 1) = 4*3
23
3
22
= 3*3
21
3*3
21
+ 3
21
= 3
21
(3+1) = 4 * 3
21
czwórki sie skracaja, zostaje nam
3
23
= 3
23−21
= 3
2
= 9
3
21
9 kwi 22:30