pochodna
lost: pomóżcie

y=
5√arccos 3/x2/1−tg2* 7x
2 sty 15:15
Edek: mógłbyś zapisac troszkę wyraźniej to co jest pod pierwiastkiem, bo trudno mi to rozszyfrować
2 sty 15:35
lost: y=pierwiastek 5 stopnia a pod nim arccos*3podzielic x2 i to podzielic przez 1− tg2*7x
2 sty 15:52
Edek: | | 1 | | 3 | |
y'= |
| *(arccos |
| )'=
|
| | 55√(arccos3/x2(1−tg27x))4 | | x2(1−tg27x) | |
| | 3 | | −1 | | 3 | |
(arccos |
| )'= |
| )*( |
| )'=
|
| | x2(1−tg27x) | | | | x2(1−tg27x) | |
| | (3)'(x2(1−tg27x)−3*(x2(1−tg27x))' | |
*( |
| )=
|
| | x4(1−tg27x)2 | |
| | | | 1 | | −3*(2x(1−tg27x)+x2(−2tg7x* |
| *7)) | | | cos27x | |
| |
*( |
| )=
|
| | x4(1−tg27x)2 | |
uporządkuj to i jak ci się chce to możesz to jescze jakoś poskracać uporządkować, itd.
2 sty 20:55