Laplace
52: Udowodnić następującą własność transformacji Laplace'a
∫
0t f(t−ł)g(ł)dł = F(s)G(s)
ł to τ(tau)
Pojęcia nie mam co tu zrobić

Proszę o pomoc
9 kwi 14:00
g: Trochę nie tak.
L[ ∫−∞+∞ f(t−ł)*g(ł) dł ] = F(s)*G(s)
czytaj: transformata splotu = iloczyn transformat.
Dowodzi się wstawiając wyrażenie na splot do wzoru definiującego transformatę. Następnie
podstawia się e−st = e−s(t−ł)*e−sł, zmienia się (t−ł) na z i można wtedy uzyskać
iloczyn dwóch całek, każda będąca transformatą − jedna L[f], druga L[g].
9 kwi 14:51
52: hmm no nie wiem...
taki przykład mam na listach
9 kwi 15:57