matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
ala:
Rozwiąż y'=(x+4y+3)
2
9 kwi 09:32
jc:
y' =(x+4y+3)
2
u = x+4y+3 u' = 1 + 4y' = 1 + 4u
2
u = tg 2x + C y = [(tg 2x) + C − x − 3 ] / 4
9 kwi 10:38
ala:
dziękuję za pomoc
9 kwi 11:14