trygonometria
wojtek: Czy jedynka trygonometryczna zachodzi dla podwojonego kąta?
sin2α + cos2α = 1, ale czy zachodzi: sin22α + cos22α = 1 ?
8 kwi 21:29
Bogdan:
sin2♥ + cos2♥ = 1
8 kwi 21:41
wojtek: Czyli sin22α + cos22α = 1 jest dobrze ?
8 kwi 21:41
Metis: Nie potrafisz wyciągnąć wniosków?
8 kwi 21:42
Przemysław: @wojtek
To zachodzi dla każdego kąta
α jest kątem i 2α też jest kątem
więc sin22α+cos22α=1 zachodzi
Jak spojrzysz na to, co napisał Bogdan − w miejsce ♥ możesz wstawić równie dobrze 2α jak i α,
8, czy 91000
9 kwi 04:35