Równanie
More: Dla jakiej wartości parametru m równanie m2(x+1)−4m+4*(1−x)=0 jest sprzeczne?
8 kwi 20:29
5-latek : A zadalas/se sobie na początek pytanie
Co to jest w ogole równanie sprzeczne ?
Pewnie nie bo po co . Wrzucam tutaj zadanie niech rozwiazuja
8 kwi 20:41
More: Oczywiście, że zadałem. Jest to równanie, które nie posiada rozwiązań. Wygląda ono na liniowe,
więc nie będzie miało rozwiązań dla a=0 i b≠0, dobrze myślę?
8 kwi 20:45
Janek191:
m
2 x + m
2 − 4 m + 4 − 4 x = 0
( m
2 − 4)x = 4 m − m
2 − 4
| | 4 m − m2 − 4 | | 4 m − m2 − 4 | |
x = |
| = |
| |
| | m2 − 4 | | ( m −2)*(m +2) | |
Dokończ
8 kwi 20:45
More: Dzięki, dużo prostsze niż się wydawało
8 kwi 20:49
thepoorestone: ostatecznie wychodzi 2 czy −2? bo już się pogubiłem w swoich obliczeniach
8 kwi 23:57
thepoorestone: juz niewazne, −2

dzięki za przekierowanie, miłej nocy
9 kwi 00:02
Sheriik: Dlaczego −2, a nie 2
20 kwi 11:34
Jerzy:
(m2−4)*x = 4m − m2 − 4
Dla: m = 2 równanie jest tożsamościowe: 0 = 0
Dla: m = −2 równanie jest sprzeczne: 0 = − 16
20 kwi 11:43
123: 210
2 sty 14:28