matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Koq12:
Jak obliczyć pochodną z takiego wyrażenia:
V
P(r)=2π*(r
2
+
)
π*r
8 kwi 18:18
Mila:
V
1
P'(r)=2π*(2r+
*(−
))
π
r
2
8 kwi 18:24
Jerzy:
V
= 2π(2r −
)
πr
2
8 kwi 18:25