matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc z zadaniem
xxx:
Przekątne rombu mają długość 24cm i 10cm. Ile wynosi sinus kąta ostrego tego rombu?
8 kwi 16:39
dero2005:
d
2
f
2
a
2
=
+
4
4
a = 13
1
a
2
*sinα =
d*f
2
sinα =
8 kwi 17:39