matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kasia:
Przekrój osiowy stożka jest trójkątem rownobocznym o polu 36pierwiastek z3. Obluczobjetosc tego stozka
8 kwi 15:41
dero2005:
a
2
√
3
= 36
√
3
4
a = 12
a
r =
= 6
2
a
√
3
h =
= 6
√
3
2
πr
2
*h
V =
=
3
8 kwi 17:44