Azymuty
Tomek: Współrzędne prostokątne płaskie wynoszą:
punktu A 55 43 63 , 35 59 95
punktu B 55 43 663 , 35 59 137
punktu C 55 43 317 , 35 59 350
Zbieżność południków = −7
Zboczenie magnetyczne = 7
Rok produkcji mapy = 2005
Roczna zmiana zboczenia magnetycznego = 3
Oblicz:
Azymut topograficzny
Azymut geograficzny
Azymut magnetyczny z punktu A do B
Pole powierzchni w mm2 trójkąta utworzonego przez punkty A B i C jeśli skala mapy wynosi
1:25000.
Pole wynosi mm2
7 kwi 22:28
Tomek: Odświeżam
7 kwi 23:24
Metis: matematyka.pisz.pl
7 kwi 23:26