matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
pork:
Znajdź przedziały wypukłości i punkty przegięcia funkcji: a) y = x ln x; .
7 kwi 21:11
zef:
1
y'=Inx+x(
)
x
y'=Inx+1
7 kwi 21:13
Jerzy:
gdzie problem ? ... liczymy drugą pochodna i badamy jej znak
7 kwi 21:13