matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole powierzchni półkuli
Kinga:
Pole powierzchni półkuli o promieniu 6 jest równe : wyszło mi że 72π czy to jest dobrze?
7 kwi 21:03
Janek191:
P = 2 π R
2
= 2 π *6
2
= 72 π
7 kwi 21:09
dero2005:
A powierzchnia podstawy?
7 kwi 21:45