matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodna funkcji
dethim:
oblicz pochodna funkcji y=
√
x
cos(x−1)
2 sty 13:42
Edek:
y'=(
√
x
)'cox(x−1)+
√
x
(cos(x−1))'
1
y'=
*cos(x−1)−
√
x
*sin(x−1)*(x−1)'
2
√
x
cos(x−1)
y'=
−
√
x
*sin(x−1)
2
√
x
2 sty 13:50