zadanie prawdopodobieństwo
ja:
![rysunek](rys/121833.png)
Zbadano zależność stażu pracy (X) oraz wydajności pracowników (Y). Otrzymano rozkłady (tabela).
Pytanie 1 − Jakie jest prawdopodobieństwo wylosowania pracownika o wydajności 20−30
Pytanie 2 − Jakie jest prawdopodobieństwo wylosowania pracownika o wydajności 20−30
pod warunkiem, że jego staż pracy jest dłuższy niż 3 lata
Pytanie 3 − Jakie jest prawdopodobieństwo wylosowania pracownika o stażu 3 lata
Pytanie 4 − Wyznacz rozkład dla zmiennej Y
Pytanie 5 − Wyznacz dominanty i kwantyle obu zmiennych
Pytanie 6 − Wyznacz prawdopodobieństwo wylosowania pracownika o wydajności 30−40
spośród pracowników o stażu 3 lata − zapisz odpowiednią formułę.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania w miarę zrozumiale.
7 kwi 19:22
ja: Nikt nie ma pomysłu ?
8 kwi 23:11
ja: Odświeżam
10 kwi 18:02
kochanus_niepospolitus:
1) 0.05 + 0.15 + 0.1 = ...
| 0.1 | |
2) |
| = ... ![](emots/2/pytajnik.gif) |
| 0.1+0,1+0,1+0,05+0,05+0,1 | |
3) 0.05 + 0.15 + 0.1 = ...
![](emots/2/pytajnik.gif)
4, 5 pozostawiam Tobie
| 0.1 | |
6) |
| = ... ![](emots/2/pytajnik.gif) |
| 0.05 + 0.15 + 0.1 | |
10 kwi 18:14