matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz a
DAniel:
Oblicz a , jeśli log
a
13
=
1
2
7 kwi 17:07
kochanus_niepospolitus:
założenia: ...
log
a
13 =
1
/
2
⇔ a
1/2
= 13 ⇔ a = ...
7 kwi 17:10
DAniel:
Dzięki
7 kwi 17:20
...:
a=
√
13
, bo a
1/n
=
√
a
7 kwi 19:16