jak powinna byc obliczona prawidlowo pochodna tego wyrażenia:
Dawid: jak powinna byc obliczona prawidlowo pochodna tego wyrażenia:
y=3x5√x
2 sty 13:22
2 sty 13:26
Dawid: to moim zdaniem w zadaniach z pochodnej jest masa błedów, bo moim zdaniem tez to ma tak
wygldac. pozdro
2 sty 13:34
jo: a jaki wynik w książce?
2 sty 14:16
Edek: lub inaczej 3x
5*
√x=3x
5*x
1/2=3x
11/2
ale oczywiście te dwie inaczej obliczone pochodne są sobie równe
2 sty 14:24
jo: no tak, zależy od postaci ostatecznego wyniku...
2 sty 14:43