matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Mateusz:
1
Rozwiąż równanie 3
x
2
−3
=
x
9
1/9 do potęgi x
7 kwi 16:06
kochanus_niepospolitus:
zauważ, że:
1
1
(
)
x
= (
)
x
= (3
−2
)
x
= 3
−2x
9
3
2
3
a
= 3
b
⇔ a = b skorzystaj z tego i rozwiąż to równanie
7 kwi 16:10
Mateusz:
Dzięki wielkie
7 kwi 16:16