wyznacz miejsce zerowe funkcji
xd: f(x) = √4−x
7 kwi 15:54
52: f(x)=√4−x=0
co dalej ?
7 kwi 15:55
Jerzy:
x = 4
7 kwi 15:56
xd: 4−x=0
−x=−4
x=4
W ten sposob to sie robi, tak?
Bo wlasnie nie wiedzialem co z tym pierwiastkiem xd
7 kwi 15:59
52: Ogólnie to pierw dziedzina, potem to co napisałem... skoro dwie strony nie ujemne to do
kwadratu
i to co ty napisałeś
7 kwi 16:00
xd: No to dziedzina tak:
4−x ≥ 0
x ≤ 4
D= (−∞, 4>
Dobrze?
7 kwi 16:01
Jerzy:
Co Ty 52 wypisujesz ?
7 kwi 16:01
xd: To jak to sie robi? XD
7 kwi 16:04
Jerzy:
Masz dzidznè ...teraz f(x) = 0
7 kwi 16:09
xd: No to f(x) =0 ⇔ 4−x =0 ?
f(x)=0 ⇔ x=4 ?
7 kwi 16:12