Całki (pola obszarów)
qazxsw21: Hej witam,
Policzyć pole obszaru ogr. krzywymi
mam oto takie równania
y1=x2−4x−5
y2=0
x=1
x=4
Wszystko byłoby ok gdyby nie to, iż nie wiem co zrobić z tymi wykresami x=1 i x=4.
Jakie tu będa granice całkowania <−1,5>? <−− to są pkt wspólne y1 i y2
7 kwi 15:52
qazxsw21: to pomoże ktoś ?
7 kwi 16:16
qazxsw21: albo chociaż wytłumaczy, mam może iksy utozamiać z granicami cłkowania ?
7 kwi 16:16
kochanus_niepospolitus:
x=1 i x=4 <−−− granice całkowania
7 kwi 16:16
qazxsw21: tak myślałem, tyle

dziękuję, bo nie byłęm pewien

przez chwile zgłupiałem
7 kwi 16:17
kochanus_niepospolitus:
7 kwi 16:18
qazxsw21: 
dzięuję

próboeałem rysować wykres ale ledwo łapie jak się zabrać za wstawianie tego
wszystkiego, ale pociesza mnie fakt, że na kartce zrobiłem to samo
7 kwi 16:56