matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wspoczynnik b
Maciek:
Funkcja liniowa f(x)=−2x−b przyjmuje wartości dodatnie tylko dla x<2. Wyznacz współczynk b
7 kwi 11:47
wredulus_pospolitus:
w takim razie funkcja ta ma miejsce zerowe w x
0
= 2 czyli: 0 = −2*(2) − b −−−> b =
7 kwi 11:49