Podstawienia Całki
Adam: Witam potrzebuje pomocy jak się rozwiązuje zadanie z całek
Wykonując wskazane podstawienia obliczyć całki
całka x √3+x2dx t=3+x2
podpowiedzcie jak to się rozwiązuje
7 kwi 08:01
kochanus (z komorki):
A na wyklady to sie chodzi?
Teraz musisz policzyc pochodne z podstawienia
7 kwi 08:03
Jerzy:
| | 1 | |
2xdx = dt... i masz:... = |
| ∫√tdt |
| | 2 | |
7 kwi 08:09
Adam: to mi nic nie mowi
7 kwi 08:11
Adam: ok dzięki Jerzy
7 kwi 08:11
kochanus (z komorki):
A wiemy skad jeet to co Jerzy napisal?
7 kwi 08:19