matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę
nafta:
a za to, to kompletnie nwm jak się zabrać
nwm co mogę wyciągnąć Oblicz granicę:
3
n+1
−7*2
n+1
7*3
n
+4*2
n
pomocyyy
6 kwi 22:59
Mila:
3*3
n
−7*2*2
n
=
7*3
n
+4*2
n
2
3−14*(
)
n
3
=
2
7+4*(
)
n
3
2
3−14*(
)
n
3
3−14*0
3
lim
n→
∞
=
=
2
7+4*(
)
n
3
7+4*0
7
6 kwi 23:11
Jack:
Licznik = 3
n
*3 − 14 *2
n
Mianownik = 7*3n + 4*2
n
Wyciągamy 7*2
n
w liczniku i 7*3
n
w mianowniku Oraz wykorzystaj wiadomosc ze
a
n
a
= (
)
n
b
n
b
6 kwi 23:12
nafta:
dziękii <3
6 kwi 23:19