wyznacz miare kata
ewela: wyznacz miarę kata nachylenia do osi OX prostej przechodzącej przez dwa punkty o współrzędnych
(−3√3,√3−3) i (6,3√3)
6 kwi 20:53
Matt: Należy wyznaczyć równanie prostej, jej współczynnik kierunkowy − a − będzie tangensem
nachylenia do OX, spróbuj !
6 kwi 21:01
Janek191:
| | 3 √3 − (√3 −3) | | 2 √3 +3 | | 3 √3 − 6 | |
a = |
| = |
| * |
| = |
| | 6 − (−3√3) | | 3√3 +6 | | 3√3 −6 | |
a = tg α
α = 30
o
========
6 kwi 21:07
eagle02: Dlaczego a=tgα?
7 kwi 17:34
Krzysiek60: Nawet wez nie zartuj sobie
7 kwi 17:35