matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany, potęgi
qss:
Witajcie Rozwiąż równanie (x+1)(x+2)
−
2= −2 dla x≠−2 Jak to wymnożyłem i spotęgowałem to x
4
wychodzi i nie wiem co dalej −.−
6 kwi 20:07
Metis:
Przepisz porządnie,
6 kwi 20:08
qss:
(x+1)(x+2) do potęgi −2 = −2 coś nie działa poprawnie
6 kwi 20:11
Janek191:
x + 1
= − 2
( x + 2)
2
6 kwi 20:12
5-latek :
(x+1)(x+2)
−2
=−2
1
(x+1)*
=−2
x+2
x+1
−2
=
x+2
1
teraz mnoz na krzyz i licz
6 kwi 20:13
5-latek :
Zle napisałem ma być oczywiście
1
(x+1)*
=−2
(x+2)
2
x+1
−2
=
(x+2)
2
1
1
wzor a
−n
=
a
n
6 kwi 20:15
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick