Wyznacz "m"
Monopolo: Wyznacz "m" wiedząc, że zbiór wartości funkcji f(x)=2x2+3x+m wynosi <4,nieskończoność)
6 kwi 20:06
6 kwi 20:07
Monopolo: Ale skąd, jak, dlaczego ?
6 kwi 20:16
Janek191:
Zw = < q ; +
∞ ) gdy a > 0
6 kwi 20:17
Monopolo: Dzięki.
6 kwi 20:20
5-latek : | | −Δ | |
Z postaci kanonicznej funkcji kwadrtowej wiesz ze q= |
| |
| | 4a | |
Δ= b
2−4a*c = 9−8m
Z warunków zadania wiemy ze q=4
32= 8m−9 wylicz m
Albo licz tak jak pokazal [Janek191]]

(starszy wiec pierwszy ) albo
Metis
6 kwi 20:26
Metis:
6 kwi 21:29