matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność
szaza:
rozwiąż nierówność 3
x
≤4
6 kwi 19:53
Janek191:
3
x
≤ 4 log
3
3
x
≤ log
3
4 x ≤ log
3
4
6 kwi 19:55
Marsel:
3
x
<= 4 / log2 log2,(3
x
) = log2,4 x*log2,3 = 2 x = 2/log2,3
6 kwi 19:56
szaza:
dziekuje
6 kwi 19:57